THE AMISH CULTURE HISTORY: A UNIQUE WAY OF LIVING  by Kraybill L. Nolt (Author) Independently published  4. јануар 2024. 129 стр. Више од тр...

Историја културе Амиша. Јединствени начин живљења


THE AMISH CULTURE HISTORY: A UNIQUE WAY OF LIVING 

by Kraybill L. Nolt (Author)

Independently published 

4. јануар 2024.

129 стр.


Више од три стотине година, Амиши су успели да задрже свој статус једне од најинтригантнијих, најзабаченијих, а понекад и несхваћених верских заједница у Сједињеним Државама. Шта је изазвало да се то догоди?


Много је писано о Амишима, али је откривено врло мало информација о њиховој прошлости. Ова књига саставља свеобухватну историју народа Амиша у један том за ваше задовољство читања. Амишима је било тешко да очувају своја веровања и обичаје у срединама које су им често биле непријатељске, почевши од њиховог порекла у Европи па све до доласка у Северну Америку. Међу поглављима су:


  • Амиши у Европи, 1693-1801: Миграција и упорност у време промена
  • Насељавање и борба у новом свету: Амиши у Пенсилванији током насељавања и борбе у осамнаестом веку
  • Између 1870. и 1937. године, амишки менонити и менонити у Северној Америци и Европи мешали су своје традиције
  • Борба за проналажење места у савременој Америци, 1900-1945.


Ова књига, која је ревидирана, пружа свеобухватну анализу о томе како савремена амишка црква наставља да се развија и еволуира. У њој се говори о актуелним дешавањима у новим насељима Амиша, борби заједнице и преговорима са владом, о сталној заљубљености медија у ову верску групу.